Uit voorraad leverbaar
Altijd gratis verzonden

Beoordeeld met een 9,1/10

Hulp nodig? Wij willen je graag helpen

Onze Experts zijn op dit moment: online

10 Woontips voor kleine ruimtes

Een kleine kamer, schuur, zolder of keuken zien wij als een leuke uitdaging! Er zijn vele manieren om een kleine ruimte zo efficient mogelijk te gebruiken. Wij geven je graag 10 woontips voor kleine ruimtes! 

1. Opruimen

Wonen in een kleine ruimte is een uitstekende gelegenheid om je bezittingen opnieuw te evalueren en alles weg te gooien, behalve de échte benodigdheden en die niet-essentiële dingen waar je blij van wordt. Van de bonnetjes van vorig jaar tot oude tijdschriften en kleding die je al lang niet meer hebt gedragen, aan onnodige spullen binden, maakt je kleine ruimte alleen maar rommeliger en rommeliger. Hoe minder rommel, hoe groter je ruimte zal aanvoelen.

2. Geef ruimte aan kleur

Of je je kleine ruimte huurt of bezit maakt niet uit: verven kan altijd! En verven is ook nog eens perfect om je ruimte een volledige make-over te geven. Om je eigen, kleine ruimte zo groot mogelijk aan te laten voelen helpt het om gebruik te maken van licht kleuren. Hierdoor voelt je kamer gelijk een stuk ruimer aan!

3. Ga voor 2-in-1 meubelen

Wees slim, en ga voor 2-in-1! Heel veel mensen staan voor de creatieve uitdaging om van hun klein kamer een paleisje te maken. Om zo slim mogelijk met je ruimte om te gaan bestaan speciale multifunctionele meubels. Wat dat inhoudt? 1 Meubel met 2, of meerdere functies! Een schoon voorbeeld van een praktisch 2-in-1 meubel is de voordelige slaapppoef van woonvoordeel!

4. Hoekjes zijn je beste vriend

Kijk goed om je heen, in elk hoekje schuilt een extra functie! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een klein bureau, een boekenplank of een plantenbak in de hoek. Erg gemakkelijk en effectief! 

5. Lichtinval

Lichtinval geeft enorm veel ruimte. Probeer een mooie balans te vinden tussen genoeg lichtinval en genoeg privacy door bijvoorbeeld alle ramen van je huis te voorzien van lichte gordijnen, behalve je slaapkamerramen. Heb je een tekort aan ramen? Kies dan voor een grote foto of print van een mooi uitzicht aan de muur. Hierdoor oog te kamer direct een stuk ruimer! 

6. Lichtgekleurde meubels

Meubels hebben grote invloed op je ruimte. Lichtgekleurd meubilair werkt magisch in uw kleine woonkamer, omdat lichte kleuren minder visueel gewicht hebben. Denk hierbij aan de voordelige designerstoel met armleuningen, of de velvet kuipstoel met gouden onderstel van woonvoordeel.

7. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Wie is de mooiste van het land? Spiegels vergroten een kleine ruimte. Het is echter nog niet zo eenvoudig! Plaats spiegels op de juiste plaatsen zodat ze het invallende licht kunnen reflecteren. Als de spiegels ongepaste dingen weerspiegelen, zullen ze de ruimte in je kamer juist verminderen.

8. Ga voor verticaal

Al die planken op taille-hoogte zijn geweldig, maar als je de opslag echt wilt maximaliseren, laat die planken dan zoveel mogelijk de hoogte in gaan. Als je ze netjes houdt en slechts één wand van planken voorziet, zal de ruimte niet overweldigen of rommelig worden! Ook een hoge vaas of kamerplant kan hierbij erg helpen!

9. Ode aan je vloerkleed 

Een vloerkleed is het enige item waar je absoluut niet op wilt besparen qua grootte. Door een te klein vloerkleed voelt de ruimte even klein aan. Kies een vloerkleed die groot genoeg is zodat het meeste meubilair erop kan zitten, of ga van muur tot muur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de het voordelige vintage vloerkleed van woonvoordeel!

9. Omarm de buitenwereld! 

Tuurlijk ben je ook wel eens klaar met binnenzitten. Ga dan lekker naar buiten! Een wandeling in het park, koffie drinken met vriend(in)en, of gewoon rustig een boekje lezen. Omarm de buitenwereld! 

how to capture emails